Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mokrej fasoli

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
fasola Jaś 1 litr zielonej
boczek wędzony 3 plasterki
marchew 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
ziele angielskie 2-3 ziarenka

Porada

Zupa grochowa to jedna z najpopularniejszych zup na polskim stole. Zielonej fasoli nie trzeba dodatkowo moczyć, szybko się gotuje i doskonale smakuje.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mokrej fasoli

Fasolę gotujemy z kostką rosołową. Dodajemy, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania dokładamy startą na grubych oczkach marchew i boczek. Gdy warzywa będą miękkie zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku. Rozlewamy na talerze i oprószamy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.05.2014 10:08
apetycznie wygląda :)
Czyki 03.05.2014 08:36
Wspaniała zupka:)
Mniam 03.05.2014 00:13
Lubię tą fasolę. Pysznie wygląda w zupie :)
gusia1000 02.05.2014 22:55
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak