Sposób przygotowania

Grzyby umyć, odciąć trzony. Kapelusze osolić, włożyć do rondla, dodać pokrojoną w plastry cebulę i przyprawy, dusić na wolnym ogniu, mieszając, aby nie przywarły. Gdy sos wyparuje, zalać octem dopełnionym wodą do 1,5 szklanki. Gotować 5 minut, a następnie wyłożyć do słoików i pasteryzować 15 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym pomieszczeniu.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też mam takie w słoiczku ale jakoś do obiadu nie mam ochoty ich ruszać
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajnie jest zbierać takie grzybki, tylko obierać je to nie za bardzo się chce;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam grzyby!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Takie grzybki są super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !