Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybno-porowa zupa krem z pestkami dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 300 g
por (białe części) 2 sztuki
jogurt naturalny 1 łyżka
pestki dyni 1 garść
masło 1 łyżka
koper świeży
woda 600 ml
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: rybno-porowa zupa krem z pestkami dyni

• ziemniaki obrać , pokroić w małą kostkę, por oczyścić pokroić w krążki,
• obsmażyć na patelni na maśle,
• rybę pokroić w kostkę dodać na patelnie i jeszcze chwilę smażyć,
• przełożyć do garnka, zalać wodą, ugotować,
• zupę zmiksować, dodać przyprawy i jogurt, jeszcze chwilę gotować,
• pestki dyni uprażyć na suchej patelni,
• zupę wlać do miseczek, posypać pestkami dyni i posiekanym koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 22.04.2011 19:16
ciekawe
annamariakowalczyk3 01.11.2010 13:36
pycha,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak