Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki malinowo-twarożkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
maliny świeże 200 g
pistacje 1 garść
cukier 1 łyżeczka
mąka 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
listki melisy
deser do deserów
serek homogenizowany 300 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: placki malinowo-twarożkowe

• oddzielić białka od żółtek,
• białka ubić na sztywną pianę,
• maliny zmiksować,
• do białek dodać maliny, żółtka, 200 g serka, cukier, proszek do pieczenia, mąkę i przyprawę do kawy i deserów,
• wymieszać na jednolitą masę,
• smażyć małe placuszki,
• na każdym placku ułożyć kilka pistacji, malinę, listki melisy i polać pozostałym serkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 09.05.2011 22:39
pychotki
Karolina92 03.12.2010 09:04
sa cudowne! kocham maliny, to musi byc przepyszne :)
ben-ka 05.10.2010 09:34
Bardzo ciekawy pomysł i na fotce wyglądą apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak