Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Eli z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mąka pszenna 3 szklanki
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
rabarbar 1 kg
cukier 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kisiel wiśniowy 2 sztuki
białko 5 kilka szt.
żółtko jajek 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Eli z rabarbarem

Z margaryny,mąki,cukru pudru,żółtek i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.Rabarbar obrać,pokroić na kawałki,przesmażyć z cukrem i ostudzić.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać.Ciasto nakłuć widelcem,posypac bułką tarta,wyłożyć rabarbar,ubitą pianę z kisielem i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika.Piec około 45 minut w temp.180 stopni C.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 02.03.2012 21:07
Warto wypróbować
bercik1 12.12.2011 23:47
Moje ulubione.
Sarenka 19.05.2011 18:49
Ciasto na czasie - wyglada bardzo apetycznie :)
Sarenka 19.05.2011 18:49
Ciasto na czasie - wyglada bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak