Sposób przygotowania

Z margaryny,mąki,cukru pudru,żółtek i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.Rabarbar obrać,pokroić na kawałki,przesmażyć z cukrem i ostudzić.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać.Ciasto nakłuć widelcem,posypac bułką tarta,wyłożyć rabarbar,ubitą pianę z kisielem i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika.Piec około 45 minut w temp.180 stopni C.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciasto na czasie - wyglada bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciasto na czasie - wyglada bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Moje ulubione.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !