Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mąka ziemniaczna 2 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,5 szkl.
śnieżka 1 sztuka
galaretki owocowe 3 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, dodajemy żółtka. Później przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. Wlać na uprzednio przygotowaną blachę i piec w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut. Kiedy ciasto będzie chłodne ubijamy śnieżkę, do której dodajemy tężejącą galaretkę owocową, np. cytrynową.
Wstawiamy do lodówki, żeby stężało. Na śnieżce układamy owoce, np. brzoskwinie i zalewamy galaretką, np. brzoskwiniową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 07.03.2012 15:05
Prosty a daje tyle przyjemności :)
aleksa123 03.03.2012 12:04
świetny
gacopierz23 08.02.2012 15:44
lubię taki
agogo2 07.02.2012 22:51
dobre
Edyta31 26.09.2011 23:18
super przepis
motomaniak 05.08.2011 16:05
fajny
Magda60 04.08.2011 22:16
super
Magda60 04.08.2011 22:16
super
Magda60 04.08.2011 22:15
super
Marybeth
Marybeth 20.07.2011 06:14
Z pewnością pyszne!
marta1371 19.07.2011 21:37
Smaczny,muszę też taki upiec
ajres 01.07.2011 21:55
super
iwona332 18.09.2010 00:58
super
polly66 22.08.2010 09:04
oj to prawda;)
Iwusia 13.08.2010 22:35
Uwielbiam biszkopciki :) Pięknie wygląda Twój :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak