Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, dodajemy żółtka. Później przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. Wlać na uprzednio przygotowaną blachę i piec w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut. Kiedy ciasto będzie chłodne ubijamy śnieżkę, do której dodajemy tężejącą galaretkę owocową, np. cytrynową.
Wstawiamy do lodówki, żeby stężało. Na śnieżce układamy owoce, np. brzoskwinie i zalewamy galaretką, np. brzoskwiniową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam biszkopciki :) Pięknie wygląda Twój :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj to prawda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczny,muszę też taki upiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Z pewnością pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Prosty a daje tyle przyjemności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !