Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym

5.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 5 ugotowanych
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 opakowanie
olej rzepakowy
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Lista składników

Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 5 łyżek
szczypior 1 pęczek
kapary całe Smak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki sosu (majonez, jogurt, dip czosnkowy Prymat, szczypior, kapary) dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 5-10 minut.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto
2
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto
3
skropić przyprawą do ziemniaków połączoną z olejem rzepakowym, papryką ostrą i piec ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C, aż będą złociste.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto
4
Tak przygotowane ziemniaki podawać ze schłodzonym dipem czosnkowo-kaparowym. Można udekorować kiełkami rzodkiewki.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 49: Pieczone ziemniaki z dipem czosnkowo-kaparowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.04.2014 22:14
Prosto, szybko i pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak