Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z jajek i musztardy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 25 dag
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
szczypiorek 1 pęczek
jajko 10 szt
majonez 4 łyżki
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z jajek i musztardy

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy. Następnie ścieramy je na tarce jarzynowej. dodajemy pokruszony ser. Lekko mieszamy . Dodajemy majonez i musztardę. Mieszamy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy umyty i posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystko ponownie i wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny. Pastę podajemy zimna do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 30.04.2014 16:13
Lubię pasty jajeczne :-)
ada.la 29.04.2014 08:48
ciekawy smak
Milka100 29.04.2014 07:05
lubię taką pastę
Noruas 28.04.2014 22:33
Smakowity przepis na pastę
Smaczna_B 28.04.2014 19:32
aż mi zachciało się jeść:) bardzo lubię takie jajeczne past , fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak