Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona szynka w warzywach

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula biała 2 sztuki
por (biała część) kawałek
papryka czerwona 1 sztuka
marchewka 1 sztuki
pietruszka 1 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszki
bulion warzywny 1 litr
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
masło 2 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona szynka w warzywach

Kroki postępowania

1
Mięso umyć pokroić na plastry oprószyć z ob stron przyprawą do steku.Odstawić na 15 minut.Na patelni rozgrzać masło obsmażyć mięso na dużym ogniu przełożyć do garnka zalać gorącym bulionem dodać pokrojoną w kostkę cebulę marchewkę i pietruszkę wrzucić liść laurowy ziele i na wolnym ogniu gotować około 40 minut
Krok 1 - Duszona szynka  w warzywach foto
2
Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę osączony groszek i kawałek pora,doprawić do smaku i gotować jeszcze około 10 minut aż mięso będzie całkowicie miękkie.
Krok 2 - Duszona szynka  w warzywach foto
3
Zagęścić sos zawiesiną z mąki.Pogotować chwilę i odstawić. Podawać z kaszą lub ryżem ugotowanym na sypko.
Krok 3 - Duszona szynka  w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 27.04.2014 19:30
Apetyczne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak