Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina podana z grillowanymi ziemniakami, fasolką szparagową, włoską kapustą, świeżymi warzywami i sosem z aronii - Wiesław Bober

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagnięcina 500 g
ziemniaki 150 g
zielona fasolka szparagowa 250 g
boczek 60 g
kapusta włoska 250 g
pomidor 1 szt.
brokuły 250 g
kalafior 150 g
marchewka 150 g
aronia 70 g
wino czerwone 100 ml
miód 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina podana z grillowanymi ziemniakami, fasolką szparagową, włoską kapustą, świeżymi warzywami i sosem z aronii - Wiesław Bober

Wiesław Bober poleca:
Jagnięcinę zgrillować, a następnie doprawić solą i pieprzem. Fasolkę szparagową zblanszować, zawinąć w plastry boczku i zgrillować. Kapustę włoską drobno posiekać i sparzyć, dodać pokrojonego w kostkę pomidora (concasse – pomidor sparzony i pokrojony w kostkę bez nasion) i posiekany koperek. Wszystko wymieszać i doprawić. Ziemniaki i warzywa zblanszować i przesmażyć na maśle. Aronię wrzucić na patelnię, dodać miód i wino, odparować. Całość wyłożyć na talerz i udekorować.

Zdj. Bogusław Biały

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.09.2014 13:03
wyborna jagnięcina
ben-ka 27.04.2014 11:05
Nawet nie pamiętam kiedy jadłam jagnięcinę.......
anemon 26.04.2014 21:23
Imponującej długości tytuł przepisu.
Ola1984 26.04.2014 09:01
Przepyszne połączenie składników.
PaniMISIOWA 26.04.2014 08:21
pięknie skomponowane danie
norweska20 26.04.2014 00:22
estetyka i składniki super
msmariusz 25.04.2014 23:54
podane pięknie, jak z bajki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak