Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Migdałowe pod pierzynką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto;

jaja 4 szt
mąka tortowa 2 szkl
margaryna 1/2 szt
cukier puder 1 szkl
mleko 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rum 4 łyżki
sok z pomarańczy 2 łyżki
wanilia 1/2 szt
migdały 4 łyżki

masa;

śmietana 30% 600 ml
cukier puder 1/2 szkl
brzoskwinie w puszce 200 ml
ajerkoniak 5 łyżek
cynamon Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Migdałowe pod pierzynką



Jaja ucieramy na puszystą masę z cukrem i wanilią

Margarynę topimy i studzimy , po czym wlewamy stopniowo do masy , nadal ucierając .

Mąkę mieszamy z proszkiem i dodajemy do masy ,a na koniec mleko ,rum i sok z pomarańczy wlewamy wolnym strumieniem
,zależy od mąki i wielkości jaj , czasem należy dać mąki miej ,czasem więcej .


Na koniec dodajemy płatki migdałów lekko mieszamy .
Ciasto wylewamy do foremki 27x35cm i pieczemy ok 35min w tem 180st .

Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem .Dodajemy ajerkoniak .
Brzoskwinie kroimy w grubą kostkę i dodajemy do śmietany .

Całość wykładamy na zimne ciasto i posypujemy cynamonem .
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 11.05.2014 10:01
Bardzo kuszące ciasto. Migdałowe- pycha!
monika141 26.04.2014 08:21
pyszne ciasto aż ślinka cieknie
Michał2 25.04.2014 21:33
pyszne ciasto!
kasienka23 25.04.2014 16:43
smaczne ciasto!
Agata3 25.04.2014 16:15
ciasto mega :)
Edith85 25.04.2014 16:12
wygląda kusząco
Kolorowa 25.04.2014 14:55
Świetne ciasto ;)
Malinka 25.04.2014 13:31
Ciasto wygląda wyśmienicie!
Anna133 25.04.2014 13:02
proste pyszne ciasto
wyattearp 25.04.2014 12:59
wygląda bosko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak