Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z kapustą

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
imbir 1 kawałek
czosnek 2 ząbki
olej sezamowy 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
sake 1 łyżka
kapusta pekińska 1/3 szt
grzyby mun 90 g
bambus pędy 100 g
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kapustą

Mięso myjemy, osuszamy i marynujemy w sosie sojowym z dodatkiem wódki przez 30 minut.. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i przykrywamy. Pozostawiamy na kilka minut. Na oleju sezamowym przesmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy odsączone grzyby mun, bambusa i poszatkowana w paski kapustę pekińską. Dodajemy pół szklanki wody z moczenia grzybów i dusimy na wolnym ogniu aż kapusta będzie poł twarda i sprężysta. Serwujemy posypane kolendrą lub pietruszka w towarzystwie ryżu lub makaronu ryżowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 25.04.2014 08:40
Smaczny obiadek ;)
Wiesława1 25.04.2014 07:23
chętnie bym spróbowała
berys18 25.04.2014 07:21
smakowicie wyglada
Maria 70 24.04.2014 23:27
Smaczne danie.
Megg 24.04.2014 22:58
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak