Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt lub układamy biszkopty na spodzie blaszki. Następnie
2 galaretki przygotowujemy wcześniej w oddzielnych naczyniach i odstawiamy do lodówki żeby dobrze zastygły. Następnie rozdrabniamy nożem na małe kawałki.
Do garnuszka wlewamy mleko, po zagotowaniu dodajemy wcześniej namoczoną w 1/2 szklanki wody żelatynę i cukier. Kiedy żelatyna się rozpuści odstawiamy z ognia i ostudzamy. Miksujemy ze śmietaną i odstawiamy żeby było chłodne ale jeszcze nie tężejące. Następnie dodajemy rozdrobniona galaretkę i mieszamy. Tężejącą masę wylewamy na biszkopt. Układamy na to owoce i zalewamy trzecia galaretka. Wszystko odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin! Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    jadłam to kiedyś i było bardzo dobre
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lekkie i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne ciasto, robię je od czasu do czasu i każdy się zajada.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    pięknie wygląda;!
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    oj pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    takie ciasto to mogę jeść codziennie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    pyszny bez dwóch zdań
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo lubię, najczęśćiej robię na jogurcie albo serze do sernika
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    faktycznie pyszny :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !