Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki kapuśniaczek z młodej kapusty

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki wczesnej
marchew 2 sztuki
ziemniaki 5-6 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki
masło 1 łyżka

Porada

Lekka i smaczna. Najlepiej sprawdza się w upalne dni!

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki kapuśniaczek z młodej kapusty

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Kapustę oczyszczamy, usuwamy twardy środek i szatkujemy.
Marchew obieramy i kroimy w plasterki.
W garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego dokładamy kapustę i chwilkę ją podsmażamy. Następnie całość zalewamy wodą (około 2,5-3 litry). Dokładamy kostkę rosołową, ziemniaki i marchew. Całość przykrywamy i gotujemy do momentu jak jarzyny będą miękkie. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Ewentualnie możemy ją zabielić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.05.2014 20:43
Dobra zupa.
Edith85 23.04.2014 08:36
wygląda kuszaco
Pyszota 22.04.2014 15:11
pięknie się prezentuje
Zdzisław 22.04.2014 14:57
jedna z ulubionych moich zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak