Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny żurek w chlebie
Kroki postępowania
Boczek i kiełbasę podsmażamy delikatnie na suchej patelni.
W tym czasie należy wydrążyć ośródkę chleba i wstawić bochenki do piekarnika by były chrupkie:P
kiełbasa biała | 4 szt |
boczek wędzony | 100 g |
zakwas | 0,5 l na zurek |
bulion warzywny | 2 l z włoszczyzny |
chleb | 2-4 okragłe małe |
majeranek | dużo |
ziele angielskie | 2-3 ziarna |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
sól | |
pieprz | |
Liść lubczyku suszony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: