Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Churros z karmelem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżki
cukier trzcinowy 2 łyżki
sól 1 szczypta
mąka pszenna 1 pełna szkl
jajko 2
cynamon Prymat 1 łyżeczka
aromat waniliowy
masa kajmakowa
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Churros z karmelem

W garnku zagotowujemy 240 ml wody z cukrem, masłem i solą. Gdy wszystko się rozpuści dodajemy mąkę, cynamon i aromat waniliowy (ok łyżeczkę). Mieszamy drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odchodzić od brzegów i odstwiamy do wystudzenia. Miksujemy ciasto i dodajemy stopniowo jajka. Przekładamy do szprycy lub rękawa z tylką w kształcie gwiazdki. Rozgrzewamy olej w rondelku i wyciskamy churros prosto na olej. Paluszki powinny mieć dłogość ok 8 -10cm. Smażymy na złoto w głębokim oleju. Oprószamy pudrem i serwujemy z karmelem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 16.04.2014 22:40
Mają ciekawy kształt ;)
Krysia_S 16.04.2014 22:29
Muszę je sobie kiedyś zrobić ;)
Izabela77 16.04.2014 13:53
są wspaniałe ale z karmelem jeszcze nie próbowałam;)
kloruś 16.04.2014 08:48
smakowitości
Małgorzata9 15.04.2014 22:04
muszę wypróbować przepis
dwa pokoje z kuchnią 15.04.2014 21:04
super przepis
Aannkaa82 15.04.2014 20:04
KOniecznie muszę wypróbować ;)
Marta1986 15.04.2014 19:04
apetycznie wyglada
Megg 15.04.2014 18:32
taż takie robię, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak