Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
jajko 6 sztuk
cukier 20 dag
masło roślinne 25 dag
cukier waniliowy 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
aromat cytrynowy 1/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Całe jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dosypać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać dodając stopione masło, cukier waniliowy i aromat do ciast. Masę wymieszać i przelać do wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką pszenną blaszki. Piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.06.2013 18:49
bardzo smaczna
IKrakowianka 08.04.2013 19:16
pyszna babka
Barbara55 30.05.2011 16:28
fajna babka
Sarenka 12.05.2011 19:04
Lubie babki, sa smaczne i szybko sie je przygotowuje.
Sarenka 12.05.2011 19:04
Lubie babki, sa smaczne i szybko sie je przygotowuje.
kielcok1 08.05.2011 16:33
fajna babka
pioge7 27.02.2011 10:08
mniam
angelika14 15.02.2011 16:13
ładna babeczka
rakow2
rakow2 04.02.2011 14:46
fajne i lekkie ciasto
linka1312 14.10.2010 22:44
dawno jej nie robiłam
Iwusia 14.10.2010 00:13
Przepis jest bardzo ciekawy a zarazem łatwy będę musiała wypróbować :)
Allice 11.08.2010 17:31
ładnie się prezentuje ta babka
alaaa 18.07.2010 20:03
bardzo dobra ta babka,polecam innym
Krzysztof42 09.07.2010 14:29
lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak