Sposób przygotowania

Całe jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dosypać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać dodając stopione masło, cukier waniliowy i aromat do ciast. Masę wymieszać i przelać do wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką pszenną blaszki. Piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię babki
  • 10
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo dobra ta babka,polecam innym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    ładnie się prezentuje ta babka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Przepis jest bardzo ciekawy a zarazem łatwy będę musiała wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    dawno jej nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    fajne i lekkie ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładna babeczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    fajna babka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie babki, sa smaczne i szybko sie je przygotowuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie babki, sa smaczne i szybko sie je przygotowuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajna babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !