Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawa zatopiona w masie śmietanowej

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże . .
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
serek homogenizowany 200 gr
cukier puder 3 łyżki
sok z pomarańczy 1/3 szklanki
serek mascarpone 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: truskawa zatopiona w masie śmietanowej

Kroki postępowania

1
żelatynę rozpuszczam w soku z pomarańczy ,podgrzewam
Krok 1 - truskawa zatopiona w masie śmietanowej foto
2
formę od mufinek smaruję olejem
odcinam szypułkę z truskawek , i układam w foremce
Krok 2 - truskawa zatopiona w masie śmietanowej foto
3
serki mieszam w misce dodaję cukier
Krok 3 - truskawa zatopiona w masie śmietanowej foto
4
oraz rozpuszczoną żelatynę,mieszam
Krok 4 - truskawa zatopiona w masie śmietanowej foto
7
wlewam masę do foremki i wstawiam do lodówki na 3-4 godz.
wyjmuję z foremek , dekoruję truskawką .
Krok 5 - truskawa zatopiona w masie śmietanowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.08.2015 20:35
dobre to :)
Ewelina1991 11.04.2014 14:04
super deser!!
Marta1986 11.04.2014 13:42
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak