Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik wiosenny

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek parzony 500 g
pierś z kurczaka 300 g
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
por (biała część)
ziemniaki 4 szt
kasza jęczmienna perłowa 100 g
natka pietruszki 1/2 peczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
sól
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik wiosenny

Boczek oraz kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem marchewek, pietruszki, selera, pora oraz przypraw. Gdy będą miękkie wyciągamy je i przecedzamy wywar tak, aby oddzielić od niego przyprawy. Do wywaru wkładamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz opłukaną kaszę. Gotujemy około 15-20 minut aż ziemniaki i kasza będą miękkie. Marchew, pietruszki i seler kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy boczek i pierś kurczaka. Warzywa, mięso oraz posiekaną natkę pietruszki dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.12.2015 15:44
smaczna zupa
Zdzisław 11.04.2014 11:55
dla mnie smaczne danie podano
Laila2786 11.04.2014 11:40
smaczna i sycąca zupka
Magula 11.04.2014 08:39
Rzeczywiście wygląda wiosennie
patryska76 10.04.2014 17:54
Ale smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak