Sposób przygotowania

Wodę przelać do rondelka i zagotować ją wraz z masłem, wsypać przez sitko mąkę pszenną i energicznie wymieszać. Ciągle mieszając gotować przez około 5 minut. Masę odstawić do ostygnięcia. Do zimnej masy wbijać po jednym jajku i ucierać. Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa placki. Czas pieczenia to około 45 minut( w 180 stopniach).
Na mleku ugotować budyń. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, połączyć z przestudzonym budyniem, dokładnie wymieszać( można zmiksować). Masę rozsmarować na cieście, przykryć drugim plackiem. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    to jest to !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo lubię karpatkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    musi być smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię bardzo karpatkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    jeno z lepszych ciast
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    uwielbiam karpatkę pucha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    takie ciasto jest najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !