Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kurczak z marchewką, groszkiem i pieczarkami w aromatycznym sosie
Kroki postępowania
Na reszcie masła smażymy marchewkę, groszek i pieczarki do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
pierś z kurczaka | 60 dag |
pieczarki | 40 dag |
groszek mrożony | 10 dag |
marchewka | 10 dag |
masło | 4 łyżki |
sól | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
pieprz | |
olej do smażenia |
masło | 2 łyżki |
mąka | 1 łyżka |
mleko | 2 szkl |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: