Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurek i wędzonej szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 500 ml
kurki blanszowane 200 gram
szynka wędzona 150 gram
śmietana 18-procentowa 100 ml
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurek i wędzonej szynki

Smażymy cebule z kurkmi.Dodajemy pokrojoną w długie dosć cienki paski szynke.Podlewamy wywarem gotujemy 5 min na małym ogniu.Dodajemy śmietane i przyprawy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 02.06.2011 17:40
ta zupa dobrze się zapowiada
Barbara55 29.05.2011 13:19
o kurka, jaka fajna zupa
kielcok1 07.05.2011 17:07
takiej nie jadłem a chętnie bym spróbował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak