Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z boczniaków

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 500 g
masło do smażenia
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
szczypior 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z boczniaków

Boczniaki pokroić w paseczki. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. POdlac niewielką ilościa wody. Dodać przyprawy (ilość należy dopasować do własnych preferencji smakowych :)) i dusić chwilę na niewielkim ogniu. śmietanę wymieszać z mąką, następnie rozprowadzic niewielką ilością sosu z grzybów. Po czym całość wlać do boczniaków. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Idealny dodatek do miesa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 07.04.2014 07:16
Smaczny sos z boczniakami.
Lidzia 07.04.2014 06:02
Pyszności.
Megg 07.04.2014 01:43
bardzo smaczny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak