Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z jajkiem i kiełbasą do żurku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 250 gram
drożdże 15 gram
śmietana 140 gram
sól 0,5 łyżeczka
margaryna 125 gram

Nadzienie

jajko 7 sztuka
natka pietruszki
kiełbasa wiejska 1 laska
sól do smaku
pieprz do smaku

Na wierzch

jajko 1 sztuka
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z jajkiem i kiełbasą do żurku

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, śmietanę rozmieszaną z drożdżami i margarynę.
Składniki posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto, jeśli będzie się za bardzo kleić to dosypać mąki.

Jaja ugotować na twardo, obrać je ze skorupek i pokroić na połówki lub plasterki, kiełbasę pokroić w plasterki, pietruszkę posiekać.
Z ciasta urywać niewielkie kawałki, rozwałkowywać, kłaść na nim kiełbasę, jajka i trochę pietruszki, posolić, popieprzyć i formować paszteciki.
Gotowe bułeczki kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarować rozkłóconym jajkiem i posypywać majerankiem.

Piec ok. 20 minut w 180'.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2015 19:31
Fantastycznie wyglądają
Aleksandraa 01.10.2014 19:53
ekstra przepis
Ela15 18.05.2014 11:36
ładnie wygląda
DorotaZ 06.04.2014 16:59
Jednym słowem - REWELACJA!!!
Noruas 06.04.2014 13:01
wspaniały przepis, a zdjęcie...rewelacja!
Iwa27 06.04.2014 12:26
super pomysł na dodatek zamiast tradycyjnego chlebka
IwonaDD 06.04.2014 10:37
rewelacja!!!
Edith85 06.04.2014 10:22
można jeść oczami :D piekne
Triss 06.04.2014 10:09
cieakwa nadzienie i super prezentacja.;)
Wiktoria29 06.04.2014 09:30
popieram poprzedniczkę , piękne zdjęcie, farsz pasztecików ciekawy
Magula 06.04.2014 08:06
Świetne i zdjęcie rewelacja, ja zawsze zresztą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak