Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć okrągłe biszkopty( można zamiast nich użyć cienkiego biszkoptu). Serki homogenizowane przełożyć do miski i zmiksować z cukrem pudrem oraz rozpuszczoną w 6 łyżkach ciepłej wody żelatyną. Masę wyłożyć na biszkopty i odstawić na 30- 40 minut w chłodne miejsce. W tym czasie ananasy wyjąć z zalewy i odsączyć. Galaretkę zaś rozpuścić w 1- 1,5 szklance wody. Na lekko stężałą masę wyłożyć plastry ananasa i zalać galaretką. Sernik odstawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    sernik - cóż chcieć więcej?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Serniki są pyszne, a jeszcze z galaretką....mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    uwielbiam tego typu desery
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    sernik dobry i na ciepło i na zimno
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    zjadłbym każdą ilość
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie przepadam za ananasami z serem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie przepadam za ananasami z serem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    serniki uwielbiam nawet na zimno
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Też taki lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię takie lekkie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !