Sposób przygotowania

Zagotować wodę z szczyptą soli. Wsypać mąkę,ściągnąć z ognia, mieszać drewnianą łyżką aż ciasto będzie odstawać od ściany garnka.Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie mieszając dodajemy po jednym jajku. Blachę smarujemy i wyciskamy szprycą lub nakładamy łyżka formując okrągłe ptysie.Pieczemy w temp.220 stopni. Ostudzone ptysie przekrawamy na pół i napełniamy bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zjadłabym takiego ptysia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    uwielbiam ptysie
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    muszę zrobić, zachciało mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !