Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 1 szklanka (3,2%)
rodzynki 1 łyżka (sułtańskie)
żurawina suszona 1 łyżka
suszone banany 1 łyżka
morele suszone 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Cynamon mielony Prymat (do smaku)
miód
mięta kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami

Kroki postępowania

1
Kaszę uprażyć w suchym, rozgrzanym rondelku, a następnie zalać wrzącą wodą tak, aby przykryła kaszę. Gotować, cały czas mieszając, do momentu odparowania wody. Tak przygotowaną kaszę zalać mlekiem (ilość mleka zależy od preferencji dot. konsystencji kaszy).
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
2
Dodać pokrojone owoce i miód.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
3
Doprawić do smaku chilli, cynamonem i zagotować wszystko razem.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
4
Kaszę z suszonymi owocami przełożyć do miseczek, lekko ostudzić, posypać świeżą miętą i podawać.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak