Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 200 g (ugotowana)
chudy boczek 100 g (pokrojony w kostkę)
kiełbasa wiejska 100 g (plastry)
przecier pomidorowy 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
pomidor pelati 2 puszki (pokrojony)
rosół z kury Kucharek 500 ml
cebula 2 szt. (pokrojone w kostkę)
czosnek 4 ząbki (plastry)
ogórki konserwowe 1 słoik
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 opakowanie
Papryka słodka mielona Prymat (do smaku)
Pieprz czarny mielony Prymat (do smaku)
olej rzepakowy (do smażenia)
natka pietruszki (do dekoracji)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą

Kroki postępowania

1
W rondlu podsmażyć boczek, cebulę i czosnek. Dodać kiełbasę, musztardę i przecier.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
2
Dodać ugotowaną fasolę. Wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
3
Następnie wlać rosół, dodać pomidory oraz przyprawę do dań z fasoli. Całość poddusić, doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
4
Danie udekorować posiekaną natką pietruszki, podawać z ciemnym pieczywem i ogóreczkami.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 25.06.2017 07:38
taki obiad ala leczo troszkę fajny pożywny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak