Sposób przygotowania

Płaty moczyć w zimnej, lekko osolonej wodzie przez kilka godzin, wyjąć, odłożyć do odcieknięcia. Po czym pokroić je w kostkę. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i ugotować do momentu, gdy będzie miękka w wodzie z bulionem. Zetrzeć je oddzielnie na tarce jarzynowej, podobnie zetrzeć jajka ugotowane na twardo i ser żółty. Cebulę obrać i drobno posiekać. W salaterce układać kolejno warstwy: śledzie, cebula, pietruszka, marchewka, jajka. Każdą warstwę należy przekładać odrobiną majonezu. Na wierzchu posypać startym na tarce jarzynowej o grubych oczkach serem żółtym.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Śledzie świetnie pasują do sałatek, a i przepis jest fajny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo apetyczny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię takie sałatki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczna sałatka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    całkiem zgrabna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !