Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSKO W SŁOIKU Z GALARETKĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 500 g
łopatka bez kości 600 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cebula 1 mała
woda 1 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSKO W SŁOIKU Z GALARETKĄ

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w kostkę , smażymy w garnku na oleju .
Krok 1 - MIĘSKO W SŁOIKU Z GALARETKĄ foto
2
Łopatkę kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę . Dodajemy do boczku , smażymy razem .Dodajemy obraną , pokrojoną w kostkę cebulę . Dolewamy wody , wsypujemy żelatynę , szybko mieszamy i smażymy jeszcze , aż żelatyna się rozpuści . Zestawiamy z gazu , doprawiamy do smaku .
Krok 2 - MIĘSKO W SŁOIKU Z GALARETKĄ foto
3
Jeszcze ciepłe mięso przekładamy do wyparzonych , czystych słoików , mocno zakręcamy .Wkładamy do dużego garnka i wekujemy 20-25 minut .
Znakomite do smarowania chleba .
Krok 3 - MIĘSKO W SŁOIKU Z GALARETKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakowitaA 12.03.2014 07:15
Bardzo ciekawy przepis :)
kasienka23 11.03.2014 21:01
lubię takie mięsko!
Beata999 11.03.2014 19:02
Wyobrażam sobie jakie to pyszne.
Smaczna_B 11.03.2014 17:26
zrobilam dla męża , bo zgłodnieje mi za granicą :)
Lidzia 11.03.2014 17:10
Skorzystam z przepisu, robiąc wałówkę studencką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak