Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

5.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron pappardelle 250 g
szpinak mrożony 450 g
czosnek 2-3 ząbki
feta 1/2 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18-procentowa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Wstawić wodę na makaron. Na patelnię wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokruszony ser. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować al'dente, osączyć z nadmiaru wody i dodać do szpinaku. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.05.2016 21:29
smaczny obiad
Ada-Gaba 22.04.2015 20:38
pyszny obiadek
mysza75 30.04.2014 21:38
moje smaki uwielbiam szpinak
Ola1young 13.04.2014 15:05
lubię takie dania,moje smaki
Alex_M 11.03.2014 09:05
lubię takie dania :)
Róża1 07.03.2014 22:15
wspaniałe danie !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak