Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzywami i kiełkami
Kroki postępowania
Całość doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy majeranek. Gdy warzywa i mięso są gotowe gulasz podajemy. U mnie podany jest z ryżem .
mięso wieprzowe | 700 g |
cebula | 1,5 sztuki |
przecier pomidorowy | 0,5 litry |
czosnek | 2 ząbki |
marchew | 2 sztuki |
ziemniaki | 4-5 sztuk |
zielony groszek | 3/4 szklanki |
sól | |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
papryka mielona | |
ziele angielskie | 2-3 ziarenka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 sztuki |
majeranek | do smaku |
olej | |
kiełki rzodkiewki | do podania |
ryż | 250 gram |
ryż czerwony | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: