Sposób przygotowania

Marchewki kroimy w plastry, groszek przelewamy wrzątkiem. Kalafiora dzielimy na \"gałązki\". Warzywa gotujemy w osolonej wodzie ok 15-20min. Szynkę kroimy w kostkę. Natkę po umyciu rwiemy na listki. Jajko gotujemy na twardo i kroimy w plasterki. Żelatynę namaczamy. Rosół podgrzewamy odciśniętą żelatynę. Studzimy.
Salaterkę przemywamy zimną wodą i wlewamy niewielką ilość rosołu z żelatyną. Odkładamy, aż stężeje. Warzywa układamy warstwowo, posypujemy listkami natki pietruszki. Wykładamy jajka i szynkę. Zalewamy pozostałym rosołem. Wstawiamy do lodówki na ok 12h.
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    Uwielbiam taką galaretkę już właśnie ją zrobiłam :) Przepis jest dobrze dodany :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    też lubię taką galaretkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię galaretę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    to trzeba lubieć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    niebo w gębie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    dawno nie robiłam, a bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !