Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać ciepłe (niegorące mleko), 3 łyżki mąki. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego rozczynu dosypać mąkę, lekko roztrzepane jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier i zagnieść ciasto.
Dokładnie zagniecione ciasto pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie zagnieść ponownie. Następnie rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej wcześniej formy.
Robimy Kruszonkę: potrzebujemy 4 łyżki mąki, 2 łyzki masła i 2 łyżki cukru pudru
Składniki na kruszonkę wsypac do miseczki i wolno wymieszać.
Na wierzch ciasta ułożyć truskawki i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    Takie miałam przez weekend :)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    a sezon truskawkowy tuz tuz
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    lubie takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie ciasta.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię truskawki i ciasta truskawkowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !