Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 40 dag
cebule 4
ząbki czosnku 2
marchew 5
pietruszka 5
ziemniaki 0.5 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól, pieprz Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Wołowinę umyć, podzielić na 6 dużych części i oprószyć solą. W rondlu zagotować litr wody, osolić ją, dodać liść laurowy i wrzucić mięso. Gotować na niewielkim ogniu około godziny. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, przełożyć do rondla. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Warzywa dodać do gotującej się wołowiny i dusić jeszcze 45 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, w sosie, który wytworzył się w czasie duszenia, rozpuścić koncentrat pomidorowy, całość obficie posypać pieprzem. Podawać z pieczywem razowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.05.2014 23:31
Pycha, moje smaki :)
M. Monroe 12.12.2012 23:41
uwielbiam w takiej formie ;)
kate.500 02.07.2012 08:20
pycha
kanu83 17.05.2012 19:38
super
gosia47-47 23.02.2012 11:07
pycha
ewelina63 25.01.2011 15:09
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak