Sposób przygotowania

Kapustę dokłdnie umyć i wykroić głąb.Umytą kapustę pokroić w niedużą kostkę, włożyć do garnka, zalać, szklanką, gorącej wody, zagoować, i trzymać na małym ogniu 4-5 min.Odcedzić, ostudzić skropić sokiem z cytryny , dokładnie wymieszać.Por pokroić na cieniutke plasterki.Fasolę odsączyć.Pokrojony por i fasolę połączyć z kapustą i natką pietruszki wlać olej dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.Podawać z razowym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie taka
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ja tez lubie taka sałatke :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    prosta sałatka ale bardzo pyszna i zawsze na czasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię taką i jest o.k.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !