Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :)

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 350 g
pieczarki 300 g
pierś z kurczaka 1 szt
bazylia świeża 2-3 gałązki
cebula 1 szt
majonez 1/2 szklanki
jaja 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :)

Kroki postępowania

1
Ser zetrzeć na tarce, dodać jaja, majonez, pieprz, podarte liście bazylii i całość dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :) foto
2
Piec nagrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Piec przez ok. 25 min.
Krok 2 - Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :) foto
3
W tym czasie pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na patelni z pokrojoną cebulą. Doprawić do smaku. Pierś opłukać, przekroić na pół i rozklepać.
Krok 3 - Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :) foto
4
Upieczoną roladę wyciągnąć razem z papierem, na gorącą wyłożyć mięso i pieczarki i od razu zwinąć.
Krok 4 - Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :) foto
5
Zwiniętą roladę razem z papierem przełożyć tym razem do keksówki(nie będzie się rozlatywała). Ponownie do piekarnika na kolejne 20-25 min.
Krok 5 - Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :) foto
6
Wbijając wykałaczkę w mięso możemy się przekonać, czy jest już upieczone.
Krok 6 - Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :) foto
7
Podawać na ciepło np. z ziemniakami i surówką z marchewki.
SMACZNEGO!
Krok 7 - Jak połączyć wszystko to, co lubię, czyli rolada serowa z nutką bazylii, a w niej kurczak i pieczarki :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.11.2015 18:20
muszę się skusić na to :)
Alex_M 01.03.2014 16:42
ale pyszności! :)
Klausia 27.02.2014 16:07
no i wyszło Ci fantastyczne danie :)
Ilona_eS 27.02.2014 15:03
wygląda smakowicie:)
ONY_za_kare 27.02.2014 13:03
wspaniale danie!
Czyki 27.02.2014 12:37
Pyszne danie:)
fotoviderek 27.02.2014 07:46
Roladka wyśmienita :)
Barbara777 26.02.2014 21:39
przepyszne, muszę spróbować:)
Mniam 26.02.2014 21:07
Ja też lubię takie połączenia smaków.
irenka 26.02.2014 20:25
ale pyszności,jedzonko wygląda bardzo pysznie
patryska76 26.02.2014 18:52
Smaczne danie ;-)
Cranberry 26.02.2014 18:30
Lubię takie połączenia
Smaczna_B 26.02.2014 18:19
nazwa potrawy bardzo mnie zaintrygowała :)
SmakowitaA 26.02.2014 18:09
Świetnie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak