Sposób przygotowania

Ziemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie. Przekręcic przez maszynke do mięsa lub dobrze utłuc. Dodac posiekaną i przesmażoną na maśle cebulę. Kapustę udusic w małej ilości wody, dodac tłuszcz od smażenia cebuli. Z jeszczeciepłej masy ziemniaczanej formowac placki, układac na nich farsz z kapusty, zamknąc i zlepic brzegi. Smażyc z obu stron na rumiano. Podawac np z sosem grzybowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    takich placków nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ciekawe te placki
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    coś nowego... chyba warte spróbowania!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !