Sposób przygotowania

Marchew oskrobac i zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac drożdze rozczynione z łyżką cukru i łyzką letniej wody. Dodac mąkę, sól, jajka. Dokładnie wymieszac. Odstawic w ciepłe mniejsce na godzinę do wyrośnięcia. Przełożyc do blaszki wysmarowanej tłyuszczem i wysypanej bułką tartą. Odstawic jeszcze na chwilę aby ciasto podrosło po czym wstawic do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Podawac ze śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ale baba
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    nie robiłam brzmi interesująco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !