Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa baba

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 50 dkg
mąka 3 łyżki
cukier 1 łyżka
drożdże świeże 2 dkg
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa baba

Marchew oskrobac i zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac drożdze rozczynione z łyżką cukru i łyzką letniej wody. Dodac mąkę, sól, jajka. Dokładnie wymieszac. Odstawic w ciepłe mniejsce na godzinę do wyrośnięcia. Przełożyc do blaszki wysmarowanej tłyuszczem i wysypanej bułką tartą. Odstawic jeszcze na chwilę aby ciasto podrosło po czym wstawic do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Podawac ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.05.2011 11:08
nie robiłam brzmi interesująco
Barbara55 20.05.2011 16:53
ale baba
iwona332 27.08.2010 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak