Sposób przygotowania

Żółtka połączyć z cukrem i ok. 4 łyżkami likieru. Następnie całość ubić na parze na jednolitą i gładką masę. ostudzić. Serek mascarpone delikatnie utrzeć mikserem następnie dodawać do niego masę jajeczną a na końcu dodać ubitą na sztywno kremówkę. Przygotowany wcześniej i ostudzony napar kawowy wymieszać z pozostałym likierem. Maczać w nim dość szczypko biszkopty aby zbytnio nie namokły bo się rozpadną. Namoczone układać w naczyniu i przykrywać je masą jajeczną. Schłodzić w lodówce ok. 12 godzin. przed podaniem oprószyć kakao

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    No tak tiramisu ma po prostu nieziemski smak!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie ci wyszedł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda naprawdę wspaniale.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    ciasta lubie jeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !