Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z kurczaka z boczkiem w glazurze miodowo-musztardowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 450 g
miód 3 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyzka
sok z cytryny 1 łyzka
boczek 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z kurczaka z boczkiem w glazurze miodowo-musztardowej

Umyte i osuszone papierowymi ręcznikami piersi pokrój w ok. 1,5 cm grubości paski, po czym dopraw je solą i pieprzem. Włącz piekarnik i ustaw go na 220 °C.
W małej miseczce wymieszaj miód, musztardę i olej, po czym wmieszaj sok z cytryny. Owiń paski kurczaka boczkiem.
Ułóż kurczaka na ruszcie i posmaruj połową marynaty. Włóż do piekarnika i piecz ok. 10-13 minut, aż boczek stanie zarumieniony i chrupiący.
Po tym czasie wyjmij ruszt z piekarnika i odwróć kąski na drygą stronę, wysmaruj resztą marynaty i ponownie włóż do piekarnika na kolejne 10-13 minut, do zarumienienia. Ja pod koniec włączyłam funkcję grilla dla lepszego efektu. Wyjmij i podawaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 27.05.2017 15:01
bardzo pyszne takie kąski złociste są
DorotaZ 24.02.2014 19:12
Pięknie się prezentują:)
adelajda 24.02.2014 16:09
Slicznie podane :)
sylwia_sl 24.02.2014 12:50
pięknie wyglądają i pewnie jeszcze lepiej smakują
Cranberry 24.02.2014 12:15
mniam podobają mi się :)
Jolie 24.02.2014 11:51
świetne połączenie :) muszą być przepyszne!
V_kuchareczka 24.02.2014 11:40
bardzo smaczne
brioszka 24.02.2014 11:18
prezentuję się super!
usmiech 24.02.2014 11:05
ładnie wyglądają
bazylka 24.02.2014 11:02
O,bardzo smaczne.
Konczi 24.02.2014 10:52
zapowiada się smacznie :)) Częstuje się :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak