Sposób przygotowania

Wodę wlać do garnka następnie dodać pokrojoną w kostkę margarynę. Całość zagotować. dodać mąkę i zmniejszyć ogień. Tak przygotowaną masę przestudzić dodać do niej jajka i proszek do pieczenia. Dokładnie ze sobą połączyć. Podzielić na dwie części. Jedną część wylać do wysmarowanej blachy i upiec aż ciasto urośnie ok. 10 minut. następnie otworzyć nieco drzwiczki piekarnika i zmniejszyć temp. z 250 na 200 stopni. Trzymać otwarte ok. 2 minut. następnie zamknąć i piec do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru. Podobnie zrobić drugą część ciasta. Następnie przygotować masę. budyń połączyć z mąką i wymieszać go z ½ szklanki mleka. Pozostałe mleko przelać do garnuszka trochę posłodzić i zagotować. wlać mleko z budyniem i ponownie zagotować. powstałą masę wystudzić. Następnie kręcąc dodawać masło. Dodać alkohol tylko ostrożnie żeby ciasto się nie zważyło. Powstałą masą przełożyć jeden kawałek ciasta a następnie przykryć drugim.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Pycha ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    moje ulubione ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !