Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 50 dag
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
woda letnia 1/3 szklanki
oliwa do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielone

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do mięsa. Dodać kucharek, majeranek, jajko i wodę. Wsypać 1/3 bułki tartej i wymieszać. Mięso uformować w zraziki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak