Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy jabłecznik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
mąka 3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 1
jabłka 2-3
budyń śmietankowy 1
mleko 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: domowy jabłecznik

Masło połączyć razem z mąką, cukrem i jajkiem. Zagnieść gładkie ciasto. Następnie schłodzić je w lodówce. Po wyjęciu wziąć ok. 2/3 ciasta i wylepić nim formę. Następnie gęsto ponakuwać widelcem i zapiec ok. 10 minut. w tym czasie przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Wyjąć ciasto i położyć na nim jabłka pokrojone w plasterki i oprószone cynamonem. Następnie zalać je przygotowanym budyniem i zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 25.11.2010 20:22
Uwielbiam jabłeczniki i szarlotki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak