Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy jęczmiennej i mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3/4 szklanki
masło 1 łyzka
cebula 1 szt
mięso mielone 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy jęczmiennej i mięsa

Kaszę jęczmienną wsypać do dwukrotnie większej niż objętość kaszy ilości wody, ugotować. Cebulę podsmażyć na maśle. Mięso dodać do kaszy razem z podsmażoną cebulą, przyprawami, wymieszać. Masę podzielić na 8-10 równych porcji. Formować owalne kotlety, otaczać je w bułce tartej. Smażyć na oleju.
Podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.10.2013 18:41
Ciekawy pomysł na kotlety.
romanrafal
romanrafal 06.03.2013 17:34
bardzo dobre kotleciki
Katarzyna59 19.02.2013 18:48
super
ewaa 15.05.2011 15:12
bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak