Sposób przygotowania

Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków. W miseczce wymieszać mąkę z jajkiem, olejem, dodać wodę, sól, mielona gałkę muszkatołową do smaku. Ciasto bardzo dobrze wyrobić. Plasterki mortadeli zanurzyć z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Moja teśiowa takie czasem robi - to taki sposób na szybkie kotlety :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    właśnie taką lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !