Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kapuściane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 80 dag
cebula 2-3 sztuki
olej do smażenia
mleko 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyzeczki
jajko 2 sztuki
mąka 3-4 łyzki
sól, pieprz, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kapuściane

Kapuste drobno poszatkować zalac wrzącym mlekiem i dusimy do miekkosci czesto mieszając zeby sie nie przypaliła. Cebule dusimy na oleju gdy ostygnie przepuszczamy przez maszynke, kapuste odcedzić wycisnąc dodac do miski z kapustą, cebule koncentrat i reszte składników, zoltka. Na koniec ubitą piane z białek. Dodawac z kefirem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak